Tietosuojakäytäntö

StubHub on sitoutunut suojaamaan tietojasi. Tässä tietosuojailmoituksessa selitetään, miten henkilötietojasi kerätään, käytetään, luovutetaan, säilytetään ja suojataan.

Laajuus

Tämä tietosuojailmoitus koskee StubHub-sivustoja, -sovelluksia, -palvelua ja -työkaluja (yhdessä "palvelut"), joissa tähän tietosuojailmoitukseen viitataan, huolimatta niiden käyttötavasta, kuten käytöstä mobiililaitteilla.

Tämä tietosuojailmoitus koskee kaikkia StubHubin palveluja, jotka tarjotaan minkä tahansa StubHubin yhteistyökumppanin sivustojen, sovellusten, palvelujen tai työkalujen kautta, joissa tähän tietosuojailmoitukseen viitataan ja/tai joissa myynti-ilmoituksiasi saatetaan tämän tietosuojailmoituksen ehtojen mukaisesti julkaista tai mainostaa.

Tätä tietosuojailmoitusta voidaan muuttaa milloin tahansa julkaisemalla tällä sivustolla muutettu versio, joka sisältää uuden voimaantulopäivän. Tähän tietosuojailmoitukseen tehtävistä olennaisista muutoksista ilmoitetaan palvelujen tai sähköpostin kautta.

Näitä henkilötietoja keräämme

Mitä henkilötiedot ovat?

Henkilötiedot ovat tietoja, jotka liittyvät tunnistettuun tai tunnistettavissa olevaan luonnolliseen henkilöön. Tunnistettavissa oleva luonnollinen henkilö on henkilö, joka voidaan suoraan tai epäsuorasti tunnistaa nimen, henkilötunnuksen, paikkatietojen, verkkotunnisteiden tai yhden tai useamman hänelle tunnusomaisen fyysisen, fysiologisen, geneettisen, psyykkisen, taloudellisen, kulttuurillisen tai sosiaalisen tekijän perusteella.

Henkilötiedoiksi ei katsota tietoja, jotka on muutettu nimettömiksi tai koottu siten, ettei niitä voi enää käyttää yhdessä muiden tietojen kanssa tai muulla tavoin tietyn henkilön tunnistamiseen.

Keräämme henkilötietojasi, kun käytät palveluitamme.

Keräämme henkilötietoja sinulta ja käyttämistäsi laitteista (mukaan lukien mobiililaitteista) seuraavissa yhteyksissä: kun käytät palveluitamme, kun rekisteröit tilin palveluihimme tai mille tahansa yhteistyökumppanillemme, joiden kautta tarjoamme lippupalveluja suoraan tai epäsuorasti kolmansien osapuolten kautta, kun täytät tietoja verkkolomakkeeseen tai tarjousten yhteydessä (mukaan lukien arpajaisissa), kun päivität tai lisäät tietoja tiliisi, kun osallistut Community Board -verkkokeskusteluun tai kun viestit kanssamme muilla tavoin.

Jotkin näistä henkilötiedoista auttavat tunnistamaan sinut, jotta voit käyttää palveluitamme tai suorittaa maksun, ja ne ovat välttämättömiä käyttäjäsopimukseen ryhtymisen kannalta (määritelty käyttäjäsopimukseksi tai ehdoiksi, jotka liittyvät käyttäjän käyttämiin palveluihin). Muiden tietojen antaminen on vapaaehtoista, mutta ne voivat olla välttämättömiä palvelujen käyttämiseksi.

Saatamme myös kerätä henkilötietoja muista lähteistä, jotka on esitetty alla.

Henkilötiedot, jotka annat meille käyttäessäsi palvelujamme tai rekisteröidessäsi tilin palveluihimme

  • tunnistamiseen käytettävät tiedot, kuten nimi, osoite, puhelinnumero, sähköpostiosoite, myyjän yritystiedot tai verotunnus, jos olet rekisteröinyt tilin palveluihimme
  • tiedot, jotka annat meille StubHub-profiilia luodessasi, kuten profiilikuva ja kameran ja/tai kuvagallerian käyttöoikeus (jos otat tämän palvelun käyttöön tietokoneessa tai laitteessa); tapahtumat (Omat aktiviteetit), joihin aiot osallistua tai olet osallistunut StubHubissa tekemiesi ostosten perusteella; suosikkiartistit, -esitykset, -joukkueet, -paikat, -tyylilajit tai muut tapahtumiin liittyvät mielenkiinnon kohteet skannattujen musiikkikirjastojesi perusteella (jos otat tämän palvelun käyttöön tietokoneessa tai laitteessa) sekä muut StubHubissa suosikiksi lisäämäsi kohteet (yhteisnimitys: “suosikit”); StubHub-katseluhistoria tapahtumista ja artisteista; kavereidesi henkilöllisyys ja yhteystiedot puhelimesi osoitteiston perusteella (jos otat tämän palvelun käyttöön tietokoneessa tai laitteessa) sekä yhdistettyjen sosiaalisen median tiliesi kaveriluettelo
  • tiedot osto- ja myyntitapahtumistasi ja muista kauppatapahtumistasi, joita teet tai jotka liittyvät sinuun tai tiliisi.
  • muu sisältö, jota tuotat tai joka liittyy tiliisi (kuten lippujen katselu tai maksuyritykset)
  • taloudelliset tiedot, jotka liittyvät kauppatapahtumiin (kuten luottokortin, maksukortin, PayPal-tilin tai pankkitilin tiedot)
  • lähetys-, laskutus- ja muut tiedot, jotka annat ostaessasi lippua tai ilmoittaessasi sitä myyntiin, sekä silloin kun lähetyspalvelut tarjotaan jonkin ohjelmamme kautta, tiedot tulliselvitystä varten (kuten verotunnus tai muut tunnusnumerot) ja muut olennaiset toimitustiedot (kuten seurantanumerot ja seurantapäivitykset)
  • kun käytät palveluitamme, saatamme joissain tapauksissa kerätä sinulta ikään, sukupuoleen, mielenkiinnonkohteisiin ja suosikkeihin liittyviä tietoja
  • saatamme kerätä myös muita tietojasi, jotka saadaan, kun täytät verkkolomakkeita, kun päivität tai lisäät tietoja tiliisi, kun osallistut yhteisökeskusteluihin tai chatteihin, kun pyydät kiistan ratkaisua, kun käytät delegointipalveluja tai kun viestit kanssamme muilla tavoin
  • puhelinkeskustelujen tallenteet, mikäli tallennukselle on pyydetty suostumus sovellettavien lakien mukaisesti
  • lisätietoja, joita meidän on sovellettavien kansallisten lakien mukaan kerättävä tai käsiteltävä, jotta sinut voidaan tunnistaa tai keräämämme tiedot sinusta voidaan varmentaa.

Henkilötiedot, joita keräämme automaattisesti, kun käytät palvelujamme tai kun rekisteröit tilin palveluihimme

  • Keräämme tietoja myös siitä, kuinka käytät palveluitamme sekä siitä, kuinka käsittelet mainoksia ja viestintää kanssamme. Kyseiset tiedot saadaan laitteista (kuten mobiililaitteista), joita käytät, kun siirryt palveluihimme. Nämä tiedot voivat sisältää seuraavat: laitetunnuksen tai yksilöivän tunnisteen, laitetyypin, mainontatunnuksen ja yksilöivän laitetunnuksen.
  • Sijaintitiedot, mukaan lukien mobiililaitteen sijaintitiedot. Muista, että useimmissa mobiililaitteissa minkä tahansa sovelluksen sijaintipalvelut voi määrittää tai poistaa käytöstä laitteen asetusvalikossa.
  • Tietokonetta ja verkkoyhteyttä koskevat tilastotiedot sivujen katselukerroistasi sekä sivustojen saapuvasta ja lähtevästä liikenteestä, viite-URL-osoitteet, mainostiedot, IP-osoitteesi, selaushistoriasi ja verkkolokitietosi.

Evästeiden ja vastaavien tekniikoiden avulla kerättävät henkilötiedot

  • käytämme evästeitä, jäljitteitä, yksilöiviä tunnisteita ja vastaavia tekniikoita tietojen keräämiseen avaamistasi sivuista, napsauttamistasi linkeistä sekä muista palveluissamme tai mainonta- tai sähköpostisisällössämme tekemistäsi toimista
  • lisätietoja näiden tekniikoiden käytöstä ja määritettävissä olevista asetuksista on evästeitä, jäljitteitä ja vastaavia tekniikoita koskevassa ilmoituksessamme (jota kutsutaan evästekäytännöksi).

Muista lähteistä kerätyt henkilötiedot

  • Täydennämme henkilötietoja kolmansilta osapuolilta keräämillämme tiedoilla ja liitämme ne tilitietoihisi. Keräämme esimerkiksi demograafisia tietoja ja muita tietoja, jotka ovat julkisesti saatavilla sovellettavalla lainkäyttöalueella, sekä muita yhteystietoja, tilitietoja ja luottolaitoksilta saatavia tietoja kansallisten lakien sallimalla tavalla.
  • Sallimme sinulle tietojen jakamisen sosiaalisen median sivustoille, tilin luomisen sosiaalisen median sivustojen avulla tai tilisi yhdistämisen sosiaalisen median sivustoihin. Kyseiset sosiaalisen median sivustot saattavat automaattisesti antaa käyttöömme joitakin tallentamiaan henkilötietojasi (esim. tarkastelemasi ja tykkäämäsi sisältö sekä tiedot sinulle näytetyistä tai napsauttamistasi mainoksista). Antamalla meille käyttöoikeuden johonkin sivustoon, jolla on videosisältöä, suostut siihen, että voimme jakaa tai hankkia tietoja videoiden katselustasi kolmansien osapuolten ylläpitämiltä sosiaalisen median sivustoilta vähintään kahden vuoden ajan tai kunnes perut suostumuksesi tai liittymisesi kyseiseen sosiaalisen median sivustoon. Voit itse määrittää, mitkä henkilötiedot haluat antaa käyttöömme käytettävän sosiaalisen median sivuston yksityisyysasetuksissa ja antamalla käyttöoikeudet henkilötietoihisi, jotka ovat sosiaalisen median sivuston ylläpitämiä. Liittämällä sosiaalisen median sivuston hallinnoiman tilin omaan tiliisi ja antamalla meille luvan käyttää näitä tietoja suostut siihen, että voimme kerätä, käyttää ja säilyttää näiden sivustojen tarjoamia tietoja tämän tietosuojailmoituksen mukaisesti. Saatamme myös käyttää erilaisten sosiaalisen median sivustojen lisäosia tai muita tekniikoita. Jos napsautat sosiaalisen median sivuston lisäosan tarjoamaa linkkiä, luot vapaaehtoisesti yhteyden kyseiseen sosiaalisen median sivustoon.
  • Saat luovuttaa muiden henkilöiden henkilötietoja meille ainoastaan kyseisten henkilöiden luvalla. Sitoudut ilmoittamaan näille henkilöille, kuinka heidän tietoja kerätään, käsitellään ja säilytetään tietosuojailmoituksen mukaisesti.

Näin käytämme henkilötietojasi

Kerättävien henkilötietojen avulla ylläpidämme, kehitämme ja räätälöimme palveluja, tarjoamme yksilöllisen kokemuksen sivustoillamme, otamme sinuun yhteyttä tiliisi tai palveluihin liittyvissä asioissa, tarjoamme asiakaspalvelua, tarjoamme räätälöityä mainontaa ja markkinointia, tarkkailemme, ehkäisemme ja estämme petollista ja laitonta toimintaa.

Käytämme keräämiämme henkilötietojasi erilaisiin liiketoimintatarkoituksiin ja käsittelemme niitä erilaisin oikeusperustein. Seuraava on yhteenveto siitä, miten ja millä oikeusperusteilla käytämme henkilötietojasi.

Käytämme henkilötietojasi, jotta voimme ryhtyä sopimukseen kanssasi, tarjota sinulle palveluitamme, noudattaa lakisääteisiä velvollisuuksiamme ja suojella elintärkeitä etujasi tai kuten yleisen edun mukaan saatetaan vaatia. Tähän sisältyy:

  • maksujenkäsittelyn ja tilihallinnan tarjoaminen, palveluidemme käyttäminen, mittaaminen ja kehittäminen, palveluidemme turvallisena, luotettavana ja toimintakuntoisena pitäminen sekä mukautettu sisältö, jossa on tuotteita ja palveluja, joista saatat pitää toimintasi perusteella
  • tiliäsi koskevat yhteydenotot, tiliisi liittyvien ongelmien vianmääritykset, erimielisyyksien ratkaiseminen, velkaantuneiden maksujen tai rahojen kerääminen tai muuta asiakaspalvelun tarjoamiseen vaadittavaa
    • Jos otamme yhteyttä sinuun yllä esitetyistä syistä, yhteyttä voidaan ottaa sähköpostin, puhelimen, tekstiviestin, postin tai mobiililaitteen ilmoituksen välityksellä.
    • Kun yhteyttä otetaan puhelimella, saatamme varmistaa tehokkaan toiminnan käyttämällä käyttäjäsopimuksessa kuvattuja ja sovellettavan lain valtuuttamia automaattisia tai etukäteen nauhoitettuja puheluita ja tekstiviestejä. Viesteistä ja tiedonsiirrosta saatetaan veloittaa maksu
  • muiden pyytämiesi palvelujen tarjoaminen kerättyjen tietojen perusteella
  • sijaintiin perustuvien palvelujen (kuten mainonnan, hakutulosten ja muun räätälöidyn sisällön) tarjoaminen sijaintitietojesi perusteella
  • petosten, tietomurtojen tai muiden kiellettyjen tai laittomien toimien estäminen, havaitseminen, ehkäiseminen ja tutkiminen ja/tai muiden lakisääteisten vaatimusten noudattaminen
  • käyttäjäsopimuksen, tämän tietosuojailmoituksen tai muiden käytäntöjen täytäntöönpano

Käytämme henkilötietojasi, jotta voimme tavoitella oikeutettua etuamme tilanteissa, joissa oikeutesi ja vapautesi eivät ylitä näitä etuja tärkeydellään. Olemme ottaneet käyttöön valvontatoimia tasapainoittamaan etujamme oikeuksiesi kanssa. Tähän sisältyy:

  • palvelujemme räätälöiminen ja mittaaminen sekä uusien palvelujen kehittäminen
  • sisältömme ja mainontamme räätälöinti, mittaaminen ja kehittäminen mukautusmieltymystesi perusteella
  • yhteydenotot sähköpostitse tai kirjeitse alennusten, erikoistarjousten ja kuponkien tarjoamista varten, mielipiteesi tiedusteleminen kyselyjen tai kyselylomakkeiden avulla sekä palveluista tiedottaminen, kuten sovellettavassa lainsäädännössä valtuutetaan
  • yhteydenotot yleisistä käytännöistä tai muista ajankohtaisista tapahtumista, jotka liittyvät palvelujemme käyttömahdollisuuksiin ja jotka voivat sisältävät osallistumispyyntöjä adresseihin, kirjeiden kirjottamiseen ja puheluihin tai muihin yleisiin käytäntöihin liittyviin kampanjoihin
  • kohdistetun markkinoinnin tuottaminen, palvelupäivitykset ja kampanjatarjousten toimittaminen haluamallasi viestintätavalla
  • sähköpostikampanjoidesi suorituskyvyn mittaaminen (esimerkiksi analysoimalla avaamis- ja napsautusmääriä)
  • myyjän suorituskyvyn mittaaminen
  • sivustojesi ja mobiilisovellustesi tietoturvan seuraaminen ja kehittäminen

Henkilötietojasi voidaan käyttää suostumuksellasi seuraavaan:

  • markkinoinnin, ilmoitusten tai hintahälytysten tarjoamiseen valitsemallasi yhteydenottotavalla puhelimitse, sähköpostitse tai tekstiviestitse
  • markkinoinnin tarjoamiseen muilta eBay Inc. -konsernin jäseniltä
  • markkinoinnin tarjoamiseen kolmansilta osapuolilta
  • kolmansien osapuolten verkkosivustoilla nähtävissä olevan mainonnan räätälöimiseen
  • sijaintiin perustuvien palvelujen tarjoamiseen käyttämällä tarkkoja sijaintitietojasi
  • maksutapahtumien helpottamiseen tietyissä kategorioissa käyttämällä arkaluontoisia henkilötietojasi.

Voit milloin tahansa peruuttaa suostumuksesi.

Saatamme käyttää tekniikoita, kuten automattista päätöksentekoa tai profilointia. Emme käytä automaattista päätöksentekoa tilanteissa, jotka voivat vaikuttaa sinuun merkittävästi, ellei tällainen päätös ole tarpeellinen osa yhteistä sopimustamme, ellei meillä ole suostumustasi tähän tai ellei laki edellytä kyseisen tekniikan käyttämistä.

Henkilötietojesi käyttämistä koskevat valintamahdollisuudet

Voit itse valita, kuinka henkilötietojasi käytetään yhteydenpidossa, markkinointiviesteissä ja kohdistetussa mainonnassa, ja voit myös valita, haluatko pysyä kirjautuneena tilillesi.

Viestintäasetukset

Voit säätää sähköpostisi viestintäasetuksia kohdassa Oma tili.

Markkinointi

Jos et halua saada meiltä markkinointiviestejä, voit peruuttaa niiden tilauksen saamassasi sähköpostiviestissä olevasta linkistä, muuttaa ilmoitusasetuksiasi Oma tili -sivulla, ilmoittaa haluamistasi viestintäasetuksista viestimällä meille suoraan edellä tai kohdassa Ota meihin yhteyttä kuvatulla tavalla. Huomioi, että henkilötietojasi ei myydä, vuokrata tai muilla tavoin luovuteta kolmansille osapuolille markkinointitarkoituksiin ilman sinulta erikseen hankittua suostumusta.

Mainonta

Jos et halua osallistua mainonnan räätälöintiohjelmiimme, voit estää tämän seuraamalla soveltuvan sovelluksen tarjoamia ohjeita tai käyttämällä kohdassa Evästeet, jäljitteet tai vastaavat tekniikat kuvattuja ohjelmia. Kieltäytyminen estää räätälöidyn mainonnan, mutta se sallii kuitenkin henkilötietojen keruun tietosuojailmoituksessa kuvatulla tavalla. Emme salli henkilötietojesi seurantaa tai keruuta sivustoillamme kolmansien osapuolten mainontatarkoituksiin ilman sinulta pyydettyä suostumusta.

Automaattinen kavereihin yhdistäminen

Jos päätät synkronoida Facebook-profiilisi ja/tai osoitekirjasi StubHub-tilin kanssa, näet automaattisesti kavereidesi aktiviteetit (esim. johonkin tapahtumaan osallistumisen) sekä suosikit Omat aktiviteetit -syötteessäsi ja päinvastoin. Voit poistaa automaattisen yhdistämisen kavereihin käytöstä sekä määrittää jakoasetukset (esim. sen, haluatko jakaa Omat aktiviteetit -syötteesi elementtejä) tilisi asetuksissa.

Sisäänkirjautuneena pysyminen

Kun kirjaudut tilillesi palveluidemme kautta, annamme sinulle vaihtoehdon pysyä tietyn ajan sisäänkirjautuneena tilillesi. Jos käytät yleistä tai jaettua tietokonetta, suosittelemme, ettet valitse sisäänkirjautuneena pysymistä. Sinä tai kuka tahansa muu, joka käyttää tietokonetta/selainta, johon olet sisäänkirjautuneena, voi käyttää suurinta osaa tilistäsi, päästä siihen käsiksi ja tehdä tiettyjä toimia sisäänkirjautumisen aikana ilman, että hänellä on siihen valtuutusta. Nämä tietyt toimet, joita sinä tai kuka tahansa muu voivat tietokoneella/selaimessa tehdä saattavat olla seuraavia:

  • tuotteen katsominen
  • ostoskorissa olevien tuotteiden ostaminen tai tuotteiden lisääminen ostoskoriin
  • Lisää suosikkeja
  • Oma tili -sivun katsominen
  • tilaustietojen katsominen tai muokkaaminen
  • profiilisivun tai kavereidesi tietojen katsominen
  • myynninjälkeiseen toimintaan ryhtyminen

Jos haluat vaihtaa salasanasi, käyttäjätunnuksesi tai päivittää muita tilitietoja, joita ei ole lueteltu yllä, sinulta saatetaan pyytää salasanaa.

Voit lopettaa istunnon tavallisesti kirjautumalla ulos ja/tai poistamalla evästeet. Jos sinulla on selaimessa tietyt yksityisasetukset käytössä, uloskirjautuminen saattaa onnistua myös pelkästään sulkemalla selain. Jos käytät yleistä tai jaettua tietokonetta, sinun kannattaa kirjautua ulos ja/tai poistaa evästeet, kun olet lopettanut palvelujemme käyttämisen, jotta voit suojata tiliäsi ja henkilötietojasi.

Tavat, joilla voit käyttää, hallita ja korjata henkilötietojasi

Kunnioitamme oikeuksiasi päästä ja korjata henkilötietojasi, pyytää niiden poistamista sekä rajoittaa meidän käyttöoikeuksia niihin, kuten sovellettavassa lainsäädännössä vaaditaan. Pyrimme myös erilaisin toimin varmistamaan, että keräämämme henkilötiedot ovat paikkansapitäviä ja ajan tasalla.

  • Sinulla on oikeus tietää, mitä henkilötietoja me säilytämme sinusta.
  • Toimitamme kopion henkilötiedoistasi pyydettäessä jäsennellyssä, yleisesti käytetyssä ja koneellisesti luettavissa olevassa muodossa, ja voimme toimittaa tiedot myös muilla yrityksille.
  • Jos henkilötiedoissasi on virhe tai niistä puuttuu jotakin, sinulla on oikeus pyytää meitä päivittämään ne.
  • Sinulla on oikeus vastustaa tapaa, jolla käsittelemme henkilötietojasi.
  • Voit myös pyytää meitä poistamaan henkilötietosi tai rajoittaa niiden käyttöä, mutta tämä oikeus on sovellettavan lainsäädännön määräämä, ja se voi vaikuttaa pääsyysi palveluihimme.

Henkilötietojesi käyttäminen, korjaaminen ja poistaminen

Voit tarkistaa useimmat henkilötietosi ja muuttaa niitä kirjautumalla tilillesi. Muuttuneet ja virheelliset henkilötiedot kannattaa päivittää saman tien. Kun olet lähettänyt julkaisun, et pysty ehkä enää muuttamaan tai poistamaan sitä.

Kunnioitamme kaikkia lakisääteisiä oikeuksiasi kerättyjen henkilötietojesi tarkistamiseen, muokkaamiseen tai poistamiseen. Saat pyydettyä pääsyä tai selvitettyä mahdolliset maksuvaatimukset, jos sovellettava lainsäädäntö näin sallii, ottamalla meihin yhteyttä alla olevan Ota meihin yhteyttä -kohdan ohjeissa kuvatulla tavalla. Jos sinulla on lakisääteinen oikeus pyytää henkilötiedot nähtäväksesi tai pyytää niiden muuttamista tai poistamista, voimme kuitenkin evätä kyseisen oikeuden tai kieltäytyä korjaamasta tai poistamasta henkilötietojasi joissakin tapauksissa sovellettavien kansallisten lakien mukaisesti.

Jos pyydät meitä lopettamaan joidenkin tai kaikkien henkilötietojesi käytön tai perut (tarvittaessa) suostumuksesi henkilötietojesi käyttöön tai luovuttamiseen muissa tässä tietosuojailmoituksessa kuvatuissa tarkoituksissa, emme ehkä pysty tarjoamaan sinulle kaikkia palveluja ja asiakastukea, joita käyttäjillemme tarjotaan tämän tietosuojailmoituksen ja käyttäjäsopimuksen mukaisesti.

Pyydettäessä tilisi suljetaan ja henkilötietosi poistetaan näkyvistä mahdollisimman pian tilisi toiminnan ja sovellettavien kansainvälisten lakien mukaisesti.

Henkilötietojesi jakaminen

Saatamme luovuttaa henkilötietojasi muille eBay Inc. -konsernin jäsenille tai kolmansille osapuolille. Tietojen luovuttaminen voi olla tarpeen palvelujemme käyttämiseen, lakisääteisten velvollisuuksien noudattamiseen, käyttäjäsopimuksen toimeenpanemiseen, markkinointi- ja mainontatoiminnan helpottamiseen, palveluihimme liittyvän petollisen ja laittoman toiminnan estämiseen, tarkkailemiseen, tutkimiseen ja ehkäisemiseen. Henkilötietoja pyritään luovuttamaan vain siinä määrin kuin on suoraan olennaista ja tarpeen kulloisessakin tarkoituksessa. Henkilötietojasi ei myydä, vuokrata tai muilla tavoin luovuteta kolmansille osapuolille markkinointi- ja mainontatarkoituksiin ilman sinulta hankittua suostumusta.

Saatamme luovuttaa henkilötietojasi seuraaville osapuolille ja seuraaviin tarkoituksiin:

eBay Inc. -konsernin jäsenille yrityksemme lakisääteisten intressien perusteella, ja he voivat käyttää tietoja seuraavaan:

  • yhteisen sisällön ja palvelujen (kuten rekisteröimisen, maksutapahtumien ja asiakaspalvelun) tuottamiseen
  • petosten, tietomurtojen, mahdollisesti kiellettyjen tai laittomien toimien tunnistamiseen, selvittämiseen, estämiseen ja ehkäisemiseen
  • räätälöidyn mainonnan tarjoamiseen
  • heidän tuotteiden, sivustojen, sovellusten, palvelujen, työkalujen ja markkinointiviestinnän tuottamiseen
  • eBay Inc -konsernin jäsenet käyttävät henkilötietojasi markkinointiviestinnän lähettämiseen vain, jos olet antanut suostumuksesi tällaisen viestinnän vastaanottamiseen tai jos tämä sallitaan laissa

StubHub-liikekumppanit

  • Saatamme jakaa tiettyjä tunnistetietoja ja muita maksutapahtumiasi koskevia henkilötietoja liikekumppaniemme kanssa, jos tällaista tietoa pidetään tarpeellisena StubHubin palvelujen tuottamisen kannalta. Voimme esimerkiksi jakaa kyseisiä tietoja kumppanijoukkueiden, tapahtumapaikkojen, artistien, liigojen tai kolmansien osapuolten kanssa, joita koskee kyseinen tapahtuma, johon olet ostanut lipun.
  • Suostumuksellasi saatamme jakaa henkilötietojasi liikekumppaneille, jotka haluavat tietojen avulla tarjota sinulle paremman käyttökokemuksen meidän tai heidän palveluista (sekä käyttää niitä heidän tietosuojakäytäntöihin liittyviin markkinointitarkoituksiin).

Palveluntarjoajille ja rahoituslaitoskumppaneille seuraavalla tavalla:

  • Kolmansille osapuolille, joiden avulla tarjoamme palveluitamme, maksujenkäsittelypalveluja, räätälöityä mainontaa, joiden avulla voimme ehkäistä, tunnistaa, estää ja tutkia mahdollisia laitonta toimintaa, käyttösopimuksemme vastaisia rikkeitä, petoksia ja/tai tietomurtoja ja joiden kautta voimme periä saatavia maksuja, käyttää kanta-asiakasohjelmia, palkinto-ohjelmia ja yhteisbrändättyjä luottokortteja ja tarjota muuta liiketoimintaa.
  • Kolmansien osapuolten rahoituslaitoksille, joiden avulla tarjoamme sinulle yhteistyönä rahoitustuotteita, jotta kyseiset tahot voivat tuottaa yhteistä sisältöä ja palvelua (kuten rekisteröimistä, maksutapahtumia ja asiakaspalvelua). Nämä rahoituslaitoskumppanit käyttävät henkilötietojasi markkinointiviestinnän lähettämiseen vain, jos olet pyytänyt heidän palvelujaan.
  • Kolmansien osapuolten kuljetuspalveluille (esimerkiksi DHL, UPS, USPS jne.), joille jaamme toimitusosoitteen, yhteystiedot ja lähetyksen seurantatiedot, jotta ostettujen tuotteiden toimitusta ja toimitukseen liittyvää viestintää voidaan helpottaa.
  • Kolmansille osapuolille, jotka tuottavat verkkosivustoja, sovelluksia, palveluita ja työkaluja yhteistyönä kanssamme, jotta nämä osapuolet voivat julkaista tai mainostaa myynti-ilmoituksiasi ja omaa sisältöään verkkosivuillaan, sovelluksissaan, palveluissaan tai työkaluissaan. Jos siirrämme henkilötietoja myynti-ilmoitustesi sisällön yhteydessä kolmansille osapuolille, teemme tämän ainoastaan sopimuksen rajoissa, joiden mukaan kolmansilta osapuolilta vaaditaan, että kyseisiä henkilötietoja saa käyttää vain sopimuksen mukaisesti ja että kyseisten tietojen käsittelyssä on käytettävä turvatoimia. Kolmannet osapuolet eivät saa myydä, vuokrata tai siirtää myynti-ilmoituksissasi olevia henkilötietojasi millään muulla tavoin kolmansille osapuolille.

Lainvalvontaviranomaisille, oikeudenkäynteihin ja lainmukaisten vaatimusten perusteella

  • Noudatamme lakisääteisiä vaatimuksiamme, toimeenpanemme käytäntöjä ja vastaamme vaatimuksiin, joiden mukaan jokin myynti-ilmoitus tai muu sisältö loukkaa muiden oikeuksia tai suojaa.
  • Lainsäädännön viranomaisille, valtion laitoksille tai valtuutetuille kolmansille osapuolille heidän perustellusta pyynnöstä tai lakisääteiseen prosessiin, joka liittyy rikostutkintaan tai väitettyyn/epäiltyyn laittomaan toimintaan tai mihin tahansa muuhun toimintaan, jossa me, sinä tai kuka tahansa muu voi joutua edesvastuuseen. Luovutamme vain tutkimuksen tai tiedustelun kannalta olennaiset ja tarvittavat tiedot, kuten nimen, kaupungin, osavaltion, postinumeron, puhelinnumeron, sähköpostiosoitteen, käyttäjätunnuksen historian, IP-osoitteen, petosilmoitukset, myynti- ja/tai ostoshistorian tai maksutapahtumahistorian.
  • Luottolaitokset (tiedoista kuten maksumyöhästyksistä, suorittamatta jääneistä maksuista tai muista laiminlyönneistä, jotka saattavat näkyä luottokelpoisuudessasi) sovellettavan lain sallimassa määrin.
  • Kolmansille osapuolille, jotka liittyvät oikeudenkäyntiin ja joilla on tuomioistuimen määräystä tai olennaisesti vastaavaa oikeudellista menettelyä tai tilanteissa, joissa uskomme vilpittömin mielin, että tietojen luovuttaminen on välttämätöntä fyysisen uhan tai taloudellisten tappioiden torjumiseksi tai mahdollisesti laittomasta tai petollisesta toiminnasta raportoimiseksi.
  • Kolmansille osapuolille oikeutetun ja todistettavissa olevan oikeudellisen valituksen perusteella

Muille StubHub-käyttäjille, jotka ovat sinun valtuuttamia tai valtuutettuja sillä perusteella, että käytät palveluitamme

  • Tarvittaessa myyjä voi saada välttämättömiä tietoja sinusta maksutapahtuman suorittamista, lippukassapalveluja tai tapahtumapaikan pääsyn varmistamista varten. Näihin tietoihin kuuluvat esimerkiksi nimi, sähköpostiosoite, yhteystiedot, toimitus- ja laskutusosoite tai muita tietoja. Ostajat saattavat nähdä tietyissä tapauksissa tietoja myyjästä, kuten palautusosoitteen lippulähetyksessä.
  • Tietosi vastaanottava osapuoli saa käyttää niitä ainoastaan maksutapahtumaan liittyviin tarkoituksiin. Ellet ole antanut heille suostumusta markkinoinnin vastaanottamiseen, heidän ei pitäisi ottaa sinuun yhteyttä markkinointitarkoituksissa.
  • Yhteydenotto ei-toivotuilla tai uhkaavilla viesteillä on vastoin käyttäjäsopimustamme.

Saatamme luovuttaa henkilötietojasi muille PayPal Inc. -konsernin jäsenille.

  • mahdollisten laittomien toimien, petosten ja/tai tietomurtojen estämistä, havaitsemista, ehkäisemistä ja tutkimista varten sekä riskien arvioimista ja hallintaa varten, joihin sisältyy StubHub- tai PayPal-tililläsi havaitusta petollisesta toiminnasta ilmoittaminen
  • asiakaspalvelun tuottamiseen, mikä sisältää tilisi ylläpitoapuja ja erimielisyyksien ratkaisuja (esimerkiksi laskutukseen tai maksutapahtumiin liittyvissä erimielisyyksissä)
  • maksukorttien prosessin helpottamiseen, kun maksat palveluidemme käytön yhteydessä maksukortilla ja me käytämme PayPalia maksusi prosessoimiseen
  • PayPalilla maksamiesi toimitusten ja vastaavien palveluiden helpottamiseen

Omistusoikeuden muuttuminen

Jos yhdistymme toiseen yhtiöön tai toinen yhtiö ostaa liiketoimintamme, saatamme jakaa tietojamme kyseiselle yhtiölle yleisten tietosuojastandardiemme mukaisesti. Tällöin vaadimme uutta syntyvää yksikköä noudattamaan tätä tietosuojailmoitusta henkilötietoihisi liittyvissä asioissa. Jos aiomme käyttää henkilötietojasi muihin kuin tässä tietosuojailmoituksessa mainittuihin tarkoituksiin, saat siitä tiedon etukäteen.

Henkilötietojesi säilytysaika

Säilytämme henkilötietojasi niin kauan kuin on pyytämiesi palveluiden tarjoamisen kannalta tarpeellista tai kuin muuten on tarpeellista esimerkiksi lakisääteisten velvollisuuksien noudattamiseen, erimielisyyksien ratkaisemiseen ja käytäntöjemme toimeenpanemiseen.

Henkilötietojen tarkoista säilytysajoista pidetään kirjaa. Henkilötietojen säilytysaika voi vaihdella huomattavasti tarjoamamme palvelun asiayhteyden ja lakisääteisten velvoitteiden mukaan. Seuraavat tekijät vaikuttavat tavallisesti säilytysjaksoihin:

  • Kauanko henkilötietoja tarvitaan palveluiden tarjoamiseen? Tähän sisältyy muun muassa tuotteidemme suorituskyvyn ylläpitäminen ja kehittäminen, järjestelmien suojaaminen ja sopivan kirjanpidon ja tilinpäätöksen ylläpitäminen. Tämä on yleinen sääntö, joka muodostaa perustan useimmille tiedonsäilytysjaksoille
  • Onko henkilötieto arkaluonteinen? Jos on, lyhennetty säilytysaika on yleisesti ottaen tarkoituksenmukainen
  • Oletko antanut suostumuksesi pidemmälle säilytysjaksolle? Jos olet tehnyt näin, säilytämme tietoja suostumuksesi mukaisesti
  • Olemmeko lain, sopimuksen tai muun vastaavan mukaan velvollisia säilyttämään henkilötietojasi? Esimerkkeihin voivat kuulua sovellettavan lainkäyttöalueen pakolliset säilyttämiseen liittyvät lait, hallituksen määräys tiedon säilyttämisestä tutkimusta varten tai oikeudenkäyntiin tarkoitettujen henkilötietojen säilyttäminen

Kun henkilötietoja ei enää tarvitse säilyttää, tuhoamme ne turvallisesti tietojen säilytys- ja poistamiskäytäntöjemme mukaisesti.

Evästeet ja vastaavat tekniikat

Kun käytät sivustojamme, palveluitamme, sovelluksiamme, työkalujamme tai viestejämme, me saatamme tai valtuutetut palveluntarjoajamme saattavat käyttää evästeitä ja muita tekniikoita parempaa, nopeampaa ja turvallisempaa käyttökokemusta varten sekä mainos- ja markkinointitarkoituksissa. Saat lisätietoa lukemalla koko evästeilmoituksemme.

Henkilötietojen suojaamistavat

Henkilötietojasi suojataan teknisillä ja hallinnollisilla tietoturvamenettelyillä, joiden avulla voidaan minimoida niiden katoamiseen, väärinkäyttöön, luvattomaan käyttöön, luovutukseen ja muuttumiseen liittyviä riskejä. Käytettäviä turvatoimia ovat muun muassa palomuurit ja tietojen salaus, palvelunkeskusten kulunvalvonta ja tietojen käyttöoikeuksien valvonta. Lisätietoa turvallisesta käytöstä verkkomyynti ja -ostotapahtumien aikana tai tilisi ongelmien ilmoittamisesta saat Security Center -sivustolta.

Yleiset tietoturvastandardit

Olemme laatineet kaikille eBay Inc. -konserniyhtiöille yleiset tietosuojastandardit, joita kutsutaan konsernin sisäisiksi ohjeiksi (Binding Corporate Rules, BCR). Ne kuvaavat sitoutumistamme henkilötietojesi suojaamiseen ja yksityisyyden kunnioittamiseen eBay Inc. -konsernin sisällä. Lisätietoja konsernin sisäisistä ohjeista ja yleisistä tietosuojastandardeistamme on eBay Privacy Centre -sivustolla.

Rekisterinpitäjät ja tietosuojavaltuutetut

Lue lisää rekisterinpitäjästäsi, joka vastaa henkilötietojesi keruusta, käytöstä, luovuttamisesta, säilyttämisestä ja suojaamisesta yleisten tietosuojastandardiemme, tämän tietosuojailmoituksen ja sovellettavien lakien mukaisesti.

Rekisterinpitäjät ja tietosuojavaltuutetut

Palveluiden rekisterinpitäjäsi määräytyy seuraavasti:

  • Jos asuinmaasi on Yhdysvallat, rekisterinpitäjä on StubHub, Inc. (sekä sen tytäryhtiö Last Minute Transactions, Inc. eli Viime hetken palvelujen ylläpitäjä), 199 Fremont Street, San Francisco, CA 94105, USA
  • Jos asut Kanadassa, rekisterinpitäjäsi on StubHub Canada Ltd., 500 King Street West, Suite 200, Toronto, Ontario M5V1L9, Kanada.
  • Jos asuinmaasi on Iso-Britannia, rekisterinpitäjä on StubHub (UK) Limited, 5 New Street Square, London EC4A 3TW
  • Jos asuinmaasi on muualla, rekisterinpitäjä on Ticketbis S.L., Calle Uribitarte nº6, 48001 Bilbao, Vizcaya, Spain

Rekisterinpitäjäsi vastaa henkilötietojesi keruusta, käytöstä, luovuttamisesta, säilyttämisestä ja suojaamisesta yleisten tietosuojastandardiemme, tämän tietosuojailmoituksen ja sovellettavien lakien mukaisesti.

Rekisterinpitäjä voi siirtää tietoja muille eBay Inc. -konsernin jäsenille, jotka ovat allekirjoittaneet konsernin sisäiset ohjeet (Binding Corporate Rules, BCR) tässä tietosuojailmoituksessa kuvatulla tavalla.

Henkilötietoja voidaan käsitellä ja säilyttää Yhdysvalloissa ja muissa maissa toimivissa palvelinkeskuksissamme sijaitsevilla palvelimilla. Jos asut Euroopan Unionin sisällä, StubHub varmistaa sopivilla turvatoimilla, että tietojasi käytetään soveltuvien lakisääteisten vaatimusten mukaisesti. Voit pyytää lisätietoa kyseisistä turvatoimista ottamalla meihin yhteyttä alla olevan Ota meihin yhteyttä -kohdan kautta.

Lain niin vaatiessa määräämme tietosuojavaltuutetun, joka vastaa kunkin rekisterinpitäjän tietosuojaohjelmasta. Voit ottaa yhteyttä mihin tahansa tietosuojavaltuutettuun tässä tietosuojailmoituksessa olevan Ota meihin yhteyttä -kohdan kautta.

Muita tärkeitä tietosuojatietoja

Tässä osiossa esitetään muut tietosuojatiedot, jotka liittyvät palveluidemme käyttöön ja jotka voivat olla tärkeitä sinulle.

Mitä tapahtuu, kun jaat henkilötietosi sivustoillamme tai sovelluksissamme?

Muut käyttäjät voivat päästä käsiksi tietoihisi, joita jaat StubHubin kanssa tarpeellisten ja sopivien maksutapahtumien suorittamista varten, kuten osassa Henkilötietojesi jakaminen on esitetty, tai tietoihisi voi päästä, kuten osassa Automaattinen kavereihin yhdistäminen kuvataan.

Vastuusi kauppatapahtumiin liittyvistä tiedoista, joita vastaanotat StubHubilta

Saatamme antaa henkilötietojasi (kuten nimen, sähköpostiosoitteen, yhteystiedot ja kauppatapahtumatiedot) muille käyttäjille tietyissä kauppatapahtumissa, jotta voimme suorittaa kauppatapahtuman tai mahdollistaa pääsyn tapahtumapaikalle. Voit itse hallita kyseisiä tietoja riippumatta meistä ja suosittelemme, että tiedotat muita käyttäjiä tietosuojakäytännöistäsi ja että kunnioitat muiden tietosuojaa. Sinun on noudatettava kaikissa tilanteissa soveltuvia tietosuojalakeja ja annettava muille käyttäjille mahdollisuus poistaa itsensä tietokannastasi ja tarkkailla tietojaan, joita olet heistä kerännyt.

Saatavilla olevia henkilötietoja voi käyttää vain StubHubin kauppatapahtumiin liittyvissä tarkoituksissa, StubHubin kautta tarjottavia palveluja varten sekä tarkoituksissa, joihin käyttäjä, jota tiedot koskevat, on erikseen antanut suostumuksensa. Saatavilla olevien muiden käyttäjien henkilötietojen käyttö mihin tahansa muuhun tarkoitukseen on vastoin käyttäjäsopimustamme.

Ei-toivotut tai uhkailevat sähköpostiviestit

Emme hyväksy palvelujemme väärinkäyttöä. Sinulla ei ole lupaa lisätä muita käyttäjiä (sähköpostin tai kirjeen) postituslistalle, soittaa tai lähettää heille tekstiviestejä mainontatarkoituksessa, vaikka käyttäjä olisi ostanut sinulta jotakin, ellei käyttäjä ole antanut nimenomaista suostumustaan tähän. Ei-toivottujen tai uhkailevien sähköpostiviestien ja tekstiviestien lähettäminen on vastoin käyttäjäsopimustamme. Voit ilmoittaa StubHubiin liittyvästä roskapostista tai huijausviesteistä lähettämällä ne edelleen osoitteeseen safety@stubhub.com.

Viestintätyökalut

Voimme skannata viestejä automaattisesti ja tarkistaa, sisältävätkö ne roskapostia, viruksia, verkkourkintaa, muuta vahingollista toimintaa, laitonta tai kiellettyä sisältöä tai käyttäjäsopimuksemme, tämän tietosuojailmoituksen tai muiden käytäntöjemme rikkeitä.

Lasten tietosuoja

Sivustomme ovat yleisesti käytettävissä, mutta palvelujamme ei ole tarkoitettu lapsille. Emme tietoisesti kerää henkilötietoja käyttäjiltä, jotka ovat kansainvälisten lakien mukaan lapsia.

Kolmansien osapuolten tietosuojakäytännöt

Tämä tietosuojailmoitus koskee vain sinulta keräämiemme ja palvelujemme tarjoamiseen tarkoitettujen henkilötietojen käyttöä ja luovuttamista. Jos esität tietojasi kolmansille osapuolille tai käytät kolmansien osapuolten verkkosivustoja tai palveluja, heidän tietosuojailmoitustaan ja -käytäntöjään sovelletaan henkilötiedoissasi, joita heille annat tai joita he keräävät sinulta.

Emme takaa kolmansille osapuolille luovuttamiesi henkilötietojen yksityisyyttä tai suojaa. Suosittelemme, että tutustut kolmansien osapuolten yksityisyys- ja tietosuojakäytäntöihin, ennen kuin käyt niiden sivustoilla kauppaa ja jaat niille henkilötietojasi. Tämä koskee myös niitä kolmansia osapuolia, joille esität henkilötietojasi ja jotka ovat tarjoajia, ostajia ja myyjiä sivustoillamme.

Ota meihin yhteyttä

Jos sinulla on kysymys tai valitus, joka koskee tätä tietosuojailmoitusta, yleisiä tietosuojastandardeja tai tiedonkäsittelyyn liittyviä käytäntöjämme, voit ottaa yhteyttä yleiseen tietoturvakeskukseen osoitteessa: eBay Inc, Attn: Legal - Global Privacy Office, 2065 Hamilton Avenue, San Jose, California 95125, USA.

Voit lähettää myös sähköpostia yleiseen tietoturvatiimin sähköpostiosoitteeseen privacy.office@ebay.com.

Lisätietoa siitä, miten voit ottaa yhteyttä meihin ja tietosuojavaltuutettuumme saat eBay Privacy Center -sivustolta .

Oikeutesi valituksen tekemisestä tietosuojaviranomaiselle eivät muutu.

Käytämme evästeitä parantaaksemme web-palveluitamme. Jos jatkat selaamista, katsomme, että hyväksyt niiden käytön. Lisätietoja Evästeiden käyttö:sta täällä.